Onze Predikanten

Even voorstellen.. onze predikanten

Ds. A. J.  Verbree

Predikant

Adrian Verbree (Grand Rapids, Michigan22 november 1961) is een christelijke schrijver en predikant in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt te Gramsbergen, en daarna Baalder. Zijn voornaam Adrian wordt Engels uitgesproken.

Verbree studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg). Nadat hij predikant werd, raakte hij enige jaren burn-out, waarover hij later toen hij genezen was openhartig publiceerde (onder andere in het boek Eclips).

Hij schreef jarenlang columns in verscheidene bladen in traditioneel-christelijke kring: de krant Nederlands Dagblad, het magazine voor ouders Aan de hand en het programmablad Visie van de Evangelische Omroep. Hij werkte samen met onder anderen de theoloog Jochem Douma en de tekenaar Christian Zomer. Hij publiceerde bij uitgeverij Vuurbaak) verscheidene jeugdboeken, columnbundels, bijbelstudies en theologische verhandelingen.

Verbree staat bekend om zijn luchtige en humoristische verhalen, waarin hij vaak de draak steekt met de kerkelijke praktijk. Verbree is getrouwd met Gea Verbree.
Ze hebben vijf zonen.

Ds. L. J. Blijdorp

Predikant

pasfoto2

Louren Blijdorp, (geboren in Hengelo (Ov.) in 1986) bracht zijn jeugd door in Kampen, waar hij na afloop van de middelbare school ook theologie studeerde aan de Broederweg. Een boeiende studie die hem gaandeweg ook richting het werken in de kerk trok. 

Tijdens zijn studie hield hij zich in het bijzonder bezig met de bijbeltaal Hebreeuws, maar hij specialiseerde zich in de Ethiek. Daarvoor deed hij een onderzoek dat zich richtte op seksuele ethiek vanuit de benadering van de Amerikaanse theoloog Stanley Hauerwas.

Als predikant in opleiding heeft hij zich beschikbaar gesteld om zijn kennis en kunde in de praktijk te brengen. In februari 2013 heeft de kerkenraad van GKv Hardenberg-Baalder hem benaderd om de vacante plaats, ontstaan door het verlenen van emiritaat aan Ds. P.K.Meijer,  in te nemen.

Vanaf 7 juni 2015 mocht hij zich beroepbaar stellen in de GkvDaarna heeft de gemeente Hardenberg-Baalder hem beroepen als predikant. 
Op 13 december in de ochtenddienst is hij bevestigd als predikant door Ds. A.H. Verbree. In dezelfde dienst heeft hij zijn intrede gedaan als predikant van GKv Hardenberg-Baalder met het thema "Alles in de hemel en op aarde" n.a.v. Efeziërs 1 : 10.

 

 

Even voorstellen.. onze emerituspredikant

Ds. P. K. Meijer

emeritus predikant

geboren 11 september 1947

per 30 september 2012 emerituspredikant van Hardenberg-Baalder.

Adres: Meerkoet 39
7943 SL Meppel.
Telefoon 0522-476960

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.