Onze Predikant

Even voorstellen.. onze predikant

[row]

Ds. A. J.  Verbree

Predikant

Adrian Verbree (Grand Rapids, Michigan22 november 1961) is een christelijke schrijver en predikant in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt te Gramsbergen, en daarna Baalder. Zijn voornaam Adrian wordt Engels uitgesproken.

Verbree studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg). Nadat hij predikant werd, raakte hij enige jaren burn-out, waarover hij later toen hij genezen was openhartig publiceerde (onder andere in het boek Eclips).

Hij schreef jarenlang columns in verscheidene bladen in traditioneel-christelijke kring: de krant Nederlands Dagblad, het magazine voor ouders Aan de hand en het programmablad Visie van de Evangelische Omroep. Hij werkte samen met onder anderen de theoloog Jochem Douma en de tekenaar Christian Zomer. Hij publiceerde bij uitgeverij Vuurbaak) verscheidene jeugdboeken, columnbundels, bijbelstudies en theologische verhandelingen.

Verbree staat bekend om zijn luchtige en humoristische verhalen, waarin hij vaak de draak steekt met de kerkelijke praktijk. Verbree is getrouwd met Gea Verbree.
Ze hebben vijf zonen.

 

 

Even voorstellen.. onze emerituspredikant

Ds. P. K. Meijer

emeritus predikant

geboren 11 september 1947

per 30 september 2012 emerituspredikant van Hardenberg-Baalder.

Adres: Meerkoet 39
7943 SL Meppel.
Telefoon 0522-476960

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.