Diaconaal Platform Diaconie

Werkgroep Diaconaal Platform:

De kerken van de gemeente Hardenberg zijn verenigd in het Diaconaal Platform Hardenberg. Zij hebben op verzoek van de gemeente Hardenberg nagedacht over hoe de kerken van Hardenberg een bijdrage kunnen leveren m.b.t. de vluchtelingen die vanaf 24 oktober 2016 zijn gearriveerd in het AZC Heemserpoort. (Periode van vijf jaar)    Daarvoor is een speciale werkgroep van het Diaconaal Platform opgericht die hier handen en voeten aan mag geven. Zij hanteren als naam: werkgroep Diaconaal Platform.  Graag willen we u op de hoogte houden van onze activiteiten.

Onze werkgroep Diaconaal Platform organiseert o.a.

  • Het “fietsenproject” om de mobiliteit van de vluchteling te versterken.2017 12 26 Fietsenproject

Donderdag 21 december hebben we 36 bewoners van het AZC blij gemaakt met een fiets. Namens de werkgroep Diaconaal Platform willen we alle gevers hartelijk danken. Alle fietsen zijn eerst nagekeken en gerepareerd waar nodig. Zo kunnen we hen een veilige fiets aanbieden.

OPROEP:Uiteraard zoeken we weer nieuwe fietsen voor dit project. Heeft u nog een fiets in een schuurtje staan, die nog heel goed een tweede ronde mee kan, laat het ons weten.

Stuur uw berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Kleine ondersteunende acties en activiteiten voor het AZC, zoals o.a. het realiseren van bankjes op het terrein van het AZC en spelletjes voor in de recreatiezaal.
  • Daarnaast is onze werkgroep Diaconaal Platform initiator van het “Buddy Project Hardenberg”.

Het Buddy Project Hardenberg helpt vluchtelingen en statushouders uit hun isolement te komen. Dit doen ze door betrokken Hardenbergse inwoners aan vluchtelingen en statushouders te koppelen voor een periode van 4 maanden. In november won het Buddy Project Hardenberg de Publieksprijs 2017 van Kerk in Actie.

Doel van het project:

  • Het sociale isolement van vluchtelingen en statushouders doorbreken en integratie bevorderen.
  • De betrokkenheid van Hardenbergse inwoners bij de opvang van vluchtelingen en statushouders vergroten. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Wij hopen veel aanmeldingen van buddy’s te krijgen vanuit de kerken voor ons Buddy Project. Vluchtelingen spreken graag over hun geloof! Wij hopen ze een goede gesprekspartner te kunnen aanbieden. We hopen dat er veel mensen zich aanmelden in de leeftijd tussen 20-50 jaar. Dat sluit qua leeftijd het beste aan bij de doelgroep. Uiteraard is iedereen van harte welkom!!
We hebben uw steun hierbij nodig. Wilt u ons hiermee helpen?
We hopen dat u ons werk wilt ondersteunen met gebed en praktische hulp.
Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief. Mocht u die willen ontvangen, stuur dan een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons via  Facebook: Buddy Project Hardenberg (helpt u ons door de pagina te liken en te delen) en de website:  http://www.dphardenberg.nl